Uitvoering: 2018 - 2020
Opdracht: Ontwerp binneninstallatie

Meppel Energie is een regionale duurzame energieleverancier en heeft zich volledig toegelegd op het ontwikkelen, bouwen, beheren en onderhouden van duurzame energiesystemen. Het paradepaardje is de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen. Meppel Energie heeft voor deze wijk een collectief warmte-koudesysteem ontwikkeld om warmte en koude te leveren aan de woningen in de wijkdelen Centrumwonen en Broeklanden.

De meeste woningen in Nederland worden verwarmd door een cv-ketel op aardgas. In Nieuwveense Landen is er geen aardgasnet. Hier worden woningen namelijk aangesloten op een collectief warmte-koudesysteem van Meppel Energie. Dat werkt net zo goed en biedt bovendien meer comfort. In plaats van een cv-ketel, is er een afgifteset geplaatst in de meterkast.

Meppel Energie stelt hoge eisen aan de binneninstallatie in de woningen. Om te kunnen voldoen aan deze eisen hebben wij een installatieontwerp gemaakt van de binneninstallatie in de woningen wat bij dit collectief warmtesysteem past en voldoet aan de gestelde eisen.

Werkzaamheden

Voor ongeveer 150 woningen hebben we voor verschillende installateurs de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Opstellen warmteverliesberekening;
  • Opstellen P&ID inclusief materiaallijst;
  • Opstellen drukverliesberekening;
  • Opstellen legplan vloerverwarming/koeling;
  • Uitwerking leidingtracĂ© inpandig;
  • Inbedrijfstelling en hydraulisch inregelen van de binneninstallatie.

> Bekijk alle projecten van Duurzaam Actief